Over Road Rock

Het idee achter Road Rock kiemde in het voorjaar van 2016. Geert Lefevre besloot om zijn droom eindelijk waar te maken, en zijn passie voor muziek te delen via een festival waar iedereen welkom is! Hij sloeg de handen in elkaar met de al even door muziek begeesterde Bart Denauw, en niet veel later was Road Rock een feit! Hun enthousiasme was zo aanstekelijk dat ze in geen tijd een team van gedreven medewerkers rond zich hadden. 

Het accent van de eerste edities lag op het ontdekken en ondersteunen van nieuw talent. Elke band in Vlaanderen kon meedingen naar de eeuwige roem (en de waardevolle prijspakketten) via een live music contest. Tot op vandaag is deze wedstrijd nog steeds een onderdeel van het festival.

De eerste edities gingen door op het Schouwburgplein en het Begijnhofpark van Kortrijk, waar op hetzelfde moment ook Vlastreffen plaatsvond. Rock'n Roll en zware motoren, daar kon je als toeschouwer niet ongevoelig bij blijven.

Vandaag vindt het Road Rock festival jaarlijks plaats op de Vlaskouter in Kuurne. De groene en schaduwrijke oase biedt met zijn kleurrijke foodtrucks een paradijselijke sfeer voor iedereen die van muziek en plezier maken houdt.

Road Rock is niet enkel een festival. Het is een inspirerend verhaal over passie, samenhorigheid en genieten van het leven.